ГоловнаПолітика

Пашинський: заяви Путіна про миротворців на Донбасі є спробою зняти санкції за фейковий мир

"В умовах насичення Донбасу зброєю та особовим складом армії РФ перебування миротворчої місії неможливе".

Пашинський: заяви Путіна про миротворців на Донбасі є спробою зняти санкції за фейковий мир
Сергей Пашинский
Фото: Макс Требухов

Комітет з питань національної безпеки й оборони ухвалив заяву про засудження маніпулятивних заяв президента держави-агресора Володимира Путіна щодо миротворчої місії на Донбасі і відповідної резолюції РФ, внесеної вчора на розгляд Ради Безпеки ООН.

Голова комітету, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський у своєму виступі зазначив, що провокації Путіна про миротворців показують, що санкції почали діяти, військові перемоги свої на цьому етапі Путін не бачить. Тому хоче, не втративши своїх імперських амбіцій, придумати якісь фейки, щоб послабити економічну блокаду.

"Що таке миротворці в нашому розумінні? Це не росіяни, не білоруські, не узбецькі, не казахські збройні сили, які виконають пункт перший" контроль державного кордону та блокування поставок військової зброї на території, підконтрольні РФ". Що таке миротворці в баченні агресора? Це російські війська в блакитних касках, які будуть стояти на лінії розмежування, і Путін буде доповідати світовій спільноті: ммир настав, знімайте санкції, і нехай Україна там проводить вибори і вибирає вже спадкоємців Мотороли до Верховної Ради", - пояснив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Пашинський наголосив, що Україна вимагає повного очищення своєї території від російських військ. Путін же завдяки проплаченими ЗМІ з Заходу й України "розповідає, що він миротворець, мир настав, а Україна нехай під автоматами так званої миротворчої бригади, яка таким чином захопила Південну Осетію, проводить там вибори".

"У зв'язку з цим я пропоную розглянути на комітеті вчорашні заяви президента країни-агресора Путіна. Комітет із питань національної безпеки і оборони висловлює стурбованість способами маніпуляції російським керівництвом можливості перебування ймовірної миротворчої місії ООН на Донбасі. Для України є неприйнятним обмеження дії миротворчої місії лінією зіткнення, оскільки це унеможливлює контроль і переміщення особового складу РФ і бандформувань через непідконтрольну ділянку території Донбасу", - заявив Пашинський.

"В умовах насичення Донбасу зброєю та особовим складом армії РФ перебування миротворчої місії неможливе", - наголосив народний депутат "Народного фронту".

У зверненні Комітету з питань національної безпеки і оборони зазначено, що винесення на Раду Безпеки ООН Росією питання миротворчої місії на Донбасі є нічим іншим, як "спробою відволікти увагу від послідовного і систематичного виконання нею пунктів Мінських угод".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram