ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив не призначати в МОЗ держсекретаря, проти якого виступила Супрун (оновлено)

На цю посаду буде оголошено новий конкурс.

Кабмін вирішив не призначати в МОЗ держсекретаря, проти якого виступила Супрун (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів відмовився призначити Наталію Шолойко державним секретарем Міністерства охорони здоров'я.

Про це повідомив віце-прем'єр Павло Розенко.

"Були надані довідки відповідних органів про результати спецперевірки, а також про наявний конфлікт інтересів. На підставі цих матеріалів її не було призначено держсекретарем", - сказав він.

Розенко додав, що буде оголошено новий конкурс.

Шолойко є заступником директора з реєстрації фармаконагляду держпідприємства "Державний експертний центр".

Шолойко народилася 22 березня 1962 року, закінчила Ніжинський державний педагогічний інститут ім. Н.В. Гоголя і Харківську фармацевтичну академію. Пізніше працювала вчителем хімії та біології, науковим співробітником, начальником фармацевтичного відділу. З липня 2010 року була директором КП "Аптека-музей" у Києві.

Також вона працювала на посаді доцента кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету ім. А.А. Богомольця.

Оновлення. Кабінет Міністрів прийняв рішення не призначати Наталію Шолойко держсекретарем і оголосити новий конкурс на цю посаду, повідомляють на сайті МОЗ.

"Відповідно до ст. 56 закону "Про запобігання корупції" було проведено спеціальну перевірку Наталії Шолойко через Національне агентство державної служби. За результатами вказаної перевірки було встановлено факт надання останньою недостовірних відомостей про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за 2015 рік. Зокрема, були виявлені розбіжності в інформації про загальну суму сукупного доходу Наталії Шолойко і членів її сім'ї - декларант вказав значно менші суми", - наголошено в документі.

Як роз'яснили в НАЗК, у разі призначення Шолойко на посаду держсекретаря МОЗ, у неї може виникнути "протиріччя між її приватним інтересом і службовими повноваженнями".

"Через ризик виникнення конфлікту інтересів і великий суспільний резонанс навколо призначення Наталії Шолойко уряд прийняв рішення провести новий конкурс на цю посаду. Дуже сподіваюся побачити на наступному конкурсі професіоналів, готових разом із командою міністерства реформувати систему охорони здоров'я", - прокоментувала це рішення в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Нагадаємо, в грудні минулого року Конкурсна комісія з питань вищого корпусу держслужби обрала Шолойко держсекретарем. Однак в. о. голови МОЗ Уляна Супрун відмовилася працювати з новообраним держсекретарем.

Державний секретар - нова посада в Україні. Вони з'являться при кожному міністерстві і, на відміну від міністрів, будуть державними службовцями. До їхніх обов'язків входитиме управління апаратом міністерства, розробка механізмів з реалізації ініціатив міністра, забезпечення наступності та інституційної пам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram