ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила нову справу проти першого заступника мера Ірпеня

Прокуратура наполягає на арешті Христюка. 

Прокуратура порушила нову справу проти першого заступника мера Ірпеня
Дмитрий Христюк
Фото: facebook.com/dmytro.khrystyuk/

Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом впливу першого заступника мера Ірпеня Дмитра Христюка  на працівників правоохоронних органів з метою перешкоджання виконанню ними своїх службових обов'язків.

У повідомленні прес-служби обласної прокуратури зазначено, що перший заступник мера Ірпеня Христюк після отримання низки підозр за свої діяння з надуманих причин втручається в діяльність правоохоронних органів.

"Зокрема, чиновник з метою впливу на правоохоронців залучає підлеглих і сторонніх осіб до дискредитації органів прокуратури Київської області й висловлює надумані, безглузді заяви", - йдеться в повідомленні.

Крім цього прокуратура Київської області 5 вересня внесла клопотання до суду про відсторонення від займаної посади Христюка й оскаржила рішення суду першої інстанції про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Прокуратура наполягає на арешті першого заступника мера Ірпеня.

У прокуратурі нагадали, що Христюк підозрюється в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення скоєне в складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram