ГоловнаПолітика

Житомир запустив оплату проїзду в тролейбусі банківською карткою

Термінали для безконтактних платежів встановлені в 110 тролейбусах міста.

Житомир запустив оплату проїзду в тролейбусі банківською карткою
Фото: zt-rada.gov.ua

У Житомирі з 5 вересня стало можливим оплатити проїзд у тролейбусі за допомогою безконтактних банківських карток.

Проект реалізовано місцевою владою, ПриватБанком і платіжною системою Visa, повідомляють на сайті міськради Житомира.

У 110 тролейбусах міста встановлені стаціонарні термінали для прийому безконтактних платежів; увесь парк комунального транспорту міста (трамваї та тролейбуси) також обладнаний ручними терміналами. Оплату банківською карткою і NFC пристроєм можна здійснити і на ручних терміналах кондуктора у всіх тролейбусах і трамваях на основних міських маршрутах.

Також жителі міста можуть запустити програму "Приват24" на своєму мобільному і за допомогою QR-коду оплатити проїзд у трамваях. Незабаром систему е-квитка також планують впровадити в транспорті приватних перевізників - маршрутках.

Найближчим часом у Житомирі відкриють декілька точок, де місцеві жителі зможуть отримати картки для оплати проїзду. В першу чергу це будуть пенсіонери. Картки будуть використовувати для фіксації кількості пільгових категорій, що мають право на безкоштовний проїзд у комунальному транспорті.

Нагадаємо, навесні 2017 року в Україні набув чинності закон про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду (електронний квиток) у міському пасажирському транспорті. Очікують, що впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду дозволить оцінити реальний обіг коштів, а також оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення і можливості оновлення автопарку перевізника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram