ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив чинним рішення про арешт майна Добкіна

Депутат підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем та шахрайстві.

Апеляційний суд залишив чинним рішення про арешт майна Добкіна
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва 4 вересня залишив чинним рішення про арешт майна депутата Верховної Ради Михайла Добкіна  ("Опозиційний блок").

Про це повідомляє прес-служба суду.

"За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила: рішення слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 19 липня 2017 - залишити без змін; апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах Добкіна М.М. - залишити без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність. 14 липня йому було офіційно висунуто підозру.

За версією слідства, внаслідок протиправних дій Добкіна, скоєних ним за попередньою змовою з групою інших осіб, із власності територіальної громади Харкова незаконно вилучили земельні ділянки загальною площею понад 77 га, що завдало їй збитків у розмірі майже 227 млн грн. Дії Добкіна кваліфіковані за ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України (в редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також ч.5 ст.27 ч.4 ст.190 КК України - обман з метою реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

15 липня Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень. Цю суму за нього внесли нардеп Вадим Новинський (ОБ) і колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram