ГоловнаПолітика

Засуджений у РФ за звинуваченням у підготовці теракту український пенсіонер відмовився оскаржувати вирок

МЗС України так і не змогло укласти договір з адвокатом для Сизоновича.

Засуджений у Росії за звинуваченням у підготовці теракту 61-річний український пенсіонер Олексій Сизонович відкликав апеляцію на вирок суду.

Про це повідомляє координатор медійної ініціативи за права людини Марія Томак.

"Сьогодні нам стало відомо про те, що 61-річний громадянин України, засуджений Північно-Кавказьким окружним військовим судом до 12 років позбавлення волі, Олексій Сизонович, відкликав подану ним раніше апеляцію", - написала вона у Facebook.

Таким чином Сизонович відмовився від претензій до Російської Федерації у зв'язку із засудженням і визнав, що його вирок - законний, зазначила Томак.

За її словами, "хтось переконав його, що він скоріше буде вдома, якщо подасть клопотання про переведення для відбування покарання, ризики і негативи такого рішення, я так розумію, до нього донесені не були".

Тепер вирок вже не можна буде оскаржити, зокрема в Європейському суді з прав людини.

За даними Томак, сам Сизонович перебуває в депресивному настрої, він не має оптимізму і віри в те, що державі Україна не байдуже. Правозахисниця зазначила, що в МЗС України так і не змогли укласти договір з адвокатом для Сизоновича.

Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії 31 липня засудив громадянина України Олексія Сизоновича до 12 років позбавлення волі і штрафу. Суд визнав Сизоновича винним у підготовці терактів у Ростовській області Росії, незаконному перетині кордону і незаконному володінні вибухівкою.

За версією слідства, Сизонович приїхав у місто Каменськ-Шахтинський в Ростовській області Росії, де робив знімки залізниці, нібито плануючи напад.

Офіційний представник України не був допущений до Сизоновича, який перебував під вартою з серпня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram