ГоловнаПолітика

Посол Туреччини: рекомендую бізнесу уважніше придивитися до Харківської області

"Область демонструє помітні успіхи". 

Посол Туреччини: рекомендую бізнесу уважніше придивитися до Харківської області
Фото: kharkivoda.gov.ua

2 вересня голова Харківської ОДА Юлія Світлична провела зустріч з послом Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель.

Як повідомляє прес-служба ОДА, під час зустрічі посол повідомив, що не раз бував у Харкові й бачить істотну динаміку в розвитку регіону в останні два роки.

"При нинішньому керівництві область демонструє помітні успіхи. Я знаю можливості Харкова з погляду комерції, а також науки, освіти і їх зв'язку з промисловістю. Саме тому я рекомендую турецькому бізнесу уважніше придивитися до вашої області та її можливостей. Навіть більше, і на рівні регіону, і на рівні країни нам варто вийти за межі торгівлі - працювати над спільним розвитком технологій і реалізацією соціальних проектів", - заявив посол.

Голова Харківської ОДА, своєю чергою, зазначила, що в регіоні розвитку міжнародних відносин приділяється особлива увага.

"Наша мета - допомогти бізнесу Харківської області відкрити для себе нові горизонти. Така робота дає результати і позначається на соціально-економічних показниках: два роки поспіль наша область є лідером за соціально-економічним розвитком серед регіонів країни. Підтримка Президента України Петра Порошенка, а також міжнародних партнерів дає змогу нам розвиватися високими темпами", - наголосила Світлична.

Говорячи про перспективи співпраці з Туреччиною, вона також зазначила, що її розвитку багато в чому сприяє наявність прямого комфортного авіасполучення. "У нас є всі можливості розвивати як торгові відносини, так і реалізувати спільні освітні та соціальні проекти", - наголосила глава ХОДА.

Йонет Джан Тезель також розповів про турецький урядовий проект, який реалізується в Україні і стосується підтримки соціальних закладів - лікарень, шкіл, дитячих будинків тощо. Посол Туреччини запропонував Харківській області взяти участь у програмі.

Світлична зазначила, що в області активно реалізуються подібні проекти міжнародних організацій, які допомагають соціальним закладам, особливо тим, які надають послуги великій кількості переселенців. "Зі свого боку ми гарантуємо всю можливу підтримку в чесній і прозорій реалізації таких проектів", - сказала Світлична.

Вона також запросила посла Турецької Республіки взяти участь у міжнародному економічному форумі, який пройде в Харкові у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram