ГоловнаКультура

Власники елітного магазину в Києві змили майданівські графіті

Незадоволеним порадили сходити на "будь-який лубочний базар".

У Києві з фасаду будівлі на вулиці Грушевського змили графіті з Тарасом Шевченком, Лесею Українкою та Іваном Франком, які були створені під час Революції гідності.

Про це повідомила журналістка Тетяна Висоцька в фейсбуці.

"Товстосуми-власники магазину "Емпоріум" на початку вулиці Грушевського тихенько знищили революційні патріотичні графіті, які протрималися на стінах будинку майже 3,5 роки", - написала вона.

Фото: facebook.com/tetyana.vysotska.5

Фото: facebook.com/tetyana.vysotska.5

У коментарях до посту відписався і господар "Емпоріуму" - Ігор Доценко. На його думку, нічого страшного не сталося.

"Добродії, заспокойтеся, випийте чогось смачного і подумайте тверезо! Ніхто з вас взагалі не знає прізвища художника і чим він займається. Не треба підносити трафаретне мистецтво в ранг творів! Це типовий стріт-арт, який час від часу видаляють комунальні служби. Так що, заспокойтеся і не робіть бурю в склянці. Для бажаючих купити революційний трафаретний "живопис", завітайте на будь-який лубочний базар, там є всі варіанти Лесі, Вані і Тараса, будь-якого розміру і форми, причому від цього автора", - написав він.

Нагадаємо, що графіті на будівлі на вулиці Грушевського, 4 зображали Шевченка, Лесю Українку і Франка в образі революціонерів. Вони були підписані рядками з творів кожного з поетів - "Вогонь запеклих не пече", "Хто визволиться сам, той буде вільний", "Наше все життя - війна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram