ГоловнаПолітика

СБУ спіймала "директора" Луганського патронного заводу при "ЛНР"

Жінку затримали в Кременчуці. 

СБУ спіймала "директора" Луганського патронного заводу при "ЛНР"
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Головного слідчого управління СБУ спільно з контррозвідкою СБУ затримали сепаратистського "екс-директора"  ЗАТ "Луганський патронний завод".

Правоохоронці встановили, що в червні 2014 року наказом так званого "прем'єр-міністра" терористичної організації "ЛНР" громадянка України була призначена на посаду виконувача обов'язків директора заводу. Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисниця, виконуючи незаконні вказівки ватажків "ДНР/ЛНР", зокрема Валерія Болотова та Ігоря Стрєлкова, провела інвентаризацію понад чотирнадцяти мільйонів патронів до вогнепальної зброї, які зберігалися на підприємстві. Вона також організувала на потужностях заводу виготовлення ще майже двох мільйонів патронів різного калібру. Боєприпаси "директор" передала "для потреб армії "Новоросії" представникам терористичних організацій, які використовували їх під час бойових дій проти сил антитерористичної операції, повідомляється на сайті СБУ.

Після чергової зміни "керівництва" терористичної організації "ЛНР", зловмисниця була звільнена з посади і тривалий час переховувалася від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу та в Росії. Співробітники спецслужби затримали жінку в місті Кременчук Полтавської області, куди вона прибула з "діловим візитом".

Затриманій оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичному угрупованні) та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram