ГоловнаПолітика

Штепу перевели в штрафний ізолятор СІЗО, - адвокат

Екс-меру Слов'янська втретє з початку тижня змінили умови утримання.

Штепу перевели в штрафний ізолятор СІЗО, - адвокат
Фото: kh.vgorode.ua

Екс-мера Слов'янська Нелю Штепу, обвинувачену в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і участь в діяльності терористичної групи, перевели в штрафний ізолятор Харківського СІЗО.

Про це повідомив її адвокат Дмитро Марченко, інформує Укрінформ.

"З сьогоднішнього дня Штепі втретє з початку тижня змінили умови утримання в СІЗО: її перевели на 10 днів у штрафний ізолятор, нібито через те, що вона відмовилася покидати чергову камеру після 22:00. У результаті стан її здоров'я погіршився", - зазначив адвокат.

Водночас, за його словами, напередодні Жовтневий райсуд Харкова задовольнив скаргу захисту на умови утримання Штепи і відсутність медичної допомоги та наказав забезпечити прийнятні умови для заарештованої.

24 серпня після чергового засідання Ленінського райсуду Харкова в режимі онлайн у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи її перевели в інше приміщення в СІЗО, де, за словами адвоката, немає водопроводу, і в жарку погоду у неї підвищився тиск, потрібна була медична допомога.

23 серпня на суді Штепа виступила з клопотанням про повне звільнення в зв'язку з тим, що за три роки арешту суду не подано прямі докази її вини. Суд клопотання відхилив.

На суді вже допитані 6 свідків звинувачення із заявлених 8-ми, жоден з них не підтвердив її провини. Чергове засідання суду призначене на 19 вересня.

24 липня Ленінський райсуд Харкова продовжив для Штепи утримання під вартою без можливості внесення застави до 21 вересня 2017 року.

Нагадаємо, Штепа була затримана 11 липня 2014 року. Її звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі в діяльності терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала президента Росії Володимира Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні її били, а інтерв'ю для російських видань були зроблені "під дулом автомата".

Справа Штепи слухається заново вже вчетверте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram