ГоловнаПолітика

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович відвідає Київ у середині вересня

Єврокомісар і прем'єр Гройсман обговорили створення Фонду енергоефективності в Україні.

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович відвідає Київ у середині вересня
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Віце-президент Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович має намір відвідати Київ у середині вересня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Фейсбуці.

Він повідомив, що провів телефонну розмову з Марошем Шефчовичем. Під час розмови було обговорено створення в Україні Фонду енергоефективності, що є одним із пріоритетів українського уряду.

"У нас все готово для запуску цього проекту - прийнято необхідні законодавчі акти, підготовлено й узгоджено відповідні установчі документи", - зазначив Гройсман.

Прем'єр підкреслив, що сторони домовилися про залучення 100 млн євро з боку європейських партнерів у вигляді цільових коштів для наповнення Фонду і початку фінансування конкретних проектів енергоефективності.

"Практичні переговори про фінансову підтримку Брюсселем цього нашого проекту продовжимо вже найближчим часом, зокрема під час візиту Мароша Шефчовича до Києва в середині вересня", - додав прем'єр.

Нагадаємо, в липні президент Петро Порошенко підписав закон про створення Фонду енергоефективності, який даватиме кредити та гранти на енергозбереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram