ГоловнаПолітика

Білорусь визнала в'їзд у країну українця Павла Гриба

Претензій з боку прикордонної служби до сина українського військового не було.

Білорусь визнала в'їзд у країну українця Павла Гриба
Павел Гриб

Громадянин України Павло Гриб перетнув державний кордон Білорусі 24 серпня, повідомив офіційний представник Державного прикордонного комітету країни Антон Бичковський.

"Цей громадянин дійсно перетнув державний кордон Республіки Білорусь 24 серпня в пункті пропуску "Нова Гута" згідно з установленим законодавством порядком. Претензій з боку прикордонної служби Білорусі до цієї особи не було", - сказав він виданню БЕЛТА.

Держприкордонслужбі України відправлено офіційну відповідь на запит, додав Бичковський.

Нагадаємо, син колишнього прикордонника, а нині військового капелана Ігоря Гриба Павло поїхав у Гомель 24 серпня, щоб зустрітися з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті, і зник.

Його батько поїхав на пошуки сина і дізнався, що ФСБ Росії звинувачує його в скоєнні терористичного акту. Зі свого боку, білоруські прикордонники заявили, що не мають інформації про місцезнаходження хлопця. Консул України в Мінську повідомив, що Павла Гриба немає серед затриманих у СІЗО Білорусі.

Журналісти ТСН зв'язалися з дівчиною, з якою мав зустрітися Павло Гриб у Гомелі. Нею виявилася 17-річна жителька міста Сочі. У телефонній розмові вона зізналася, що дійсно запросила хлопця в Білорусь, а змусила її це зробити ФСБ Росії. Дівчина також перебуває під слідством за тією самою статтею, що й Павло Гриб - терористична діяльність.

За неофіційною інформацією, Павло Гриб перебуває в Краснодарі в місцевому ФСБ.

У зв'язку зі зникненням Гриба правоохоронні органи України порушили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Павло Гриб не служив в АТО і має інвалідність. Його батько вважає, що сина викрали через його патріотичні погляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram