ГоловнаПолітика

ТКГ почала відеоконференцію про дотримання перемир'я на Донбасі

Переговори ініційовано, оскільки обстріли тривають.

ТКГ почала відеоконференцію про дотримання перемир'я на Донбасі

Почалася відеоконференція Тристоронньої контактної групи із запрошенням представників "ДНР" і "ЛНР", повідомила прес-секретар представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарія Оліфер у фейсбуці.

Проведення відеоконференції ініціювала Україна у зв'язку з тим, що "ДНР" і "ЛНР" не дотримуються режиму припинення вогню, а також з метою закликати сепаратистів забезпечити безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території Донбасу, включаючи українсько-російський кордон.

Нагадаємо, в понеділок канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зажадали від президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на сході України.

Лідери Німеччини і Франції заявили, що ситуація на Донбасі істотно не поліпшилася після набуття чинності домовленості про нове перемир'я.

У відповідь Порошенко заявив, що заклик адресований насамперед Путіну.

22 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочене до початку нового навчального року.

25 серпня, в перший день нового перемир'я, було поранено трьох військових. 26, 27 і 28 серпня сили АТО не зазнали втрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram