ГоловнаПолітика

Поліція почала розслідувати побиття харківського антикорупціонера

Антон Геращенко прогнозує, що нападників знайдуть швидко.

Поліція почала розслідувати побиття харківського антикорупціонера
Дмитрий Булах
Фото: mediaport.ua

Поліція порушила кримінальне провадження у зв'язку з побиттям депутата Харківської обласної ради, голови громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Дмитра Булаха.

Справа розслідується за частиною 4 ст. 296 (хуліганство) і ст. 125 (заподіяння тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу, написав близький до керівництва МВС нардеп Антон Геращенко у фейсбуці.

Він нагадав обставини побиття.

"Учора близько 12:00 у Харкові недалеко від станції метро "Тракторний завод" було скоєно напад на відомого активіста, депутата Харківської міської [насправді обласної, - ред.] ради Дмитра Булаха. Нападників було двоє. Їхньою метою не було пограбування. Били мовчки. Поваливши на землю. Ногами. Розлючено. Радше за все, замовниками злочину була поставлена задача налякати Дмитра Булаха, щоб він відмовився від своєї активної громадянської позиції. Це буде однією з основних версій слідства", - зазначив Геращенко.

Зараз співробітники поліції збирають записи з відеокамер, розташованих по маршруту руху Дмитра Булаха від будинку до станції метро "Тракторний завод".

"Оскільки нападники були без масок, то їх буде досить легко визначити і притягнути до відповідальності. Важливіше тут буде визначити замовників нападу на Дмитра. Для цього поліція використовує всі можливості, надані законом. Недалеко від місця нападу на Дмитра проходили 5-6 перехожих, які бачили факт нападу. Харківська поліція просить їх зв'язатися зі слідчими за гарячою лінією 102 і допомогти у встановленні обставин нападу на Дмитра Булаха", - додав Геращенко.

За його словами, Булах і його товариші продовжать роботу над "розкриттям корупційних схем у Харківській міській раді і комунальних підприємствах міста".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram