ГоловнаПолітика

Найкраще місто для відпустки в Україні: вибір українців

Сучасні економічні реалії і бажання краще пізнати рідну країну спровокували зростання зацікавленості українців відпочинком у межах України.

У які ж міста наші громадяни люблять вирушати в пошуках нових вражень?

Респонденти відповіли на кілька запитань, які допомагають з'ясувати, де в Україні комфортно відпочивати, а саме:

  • які міста користуються найбільшою популярністю;
  • де комфортно відпочивати з дітьми;
  • яке житло обирають для відпочинку: подобові квартири чи готелі;
  • які курорти України найдорожчі і найдешевші.

Розглянемо докладно їхні відповіді.

Українські міста з підвищеною популярністю

Українські відпочивальники впевнені, що найкраще відпочивати в Одесі. Саме за це місто віддали свої голоси 38% опитаних. На другому місці за популярністю перлина західної України - Львів. У місті Лева згодні провести відпустку 32% відпочивальників. Столиця також серед лідерів: Києву українці віддали 25%, завдяки чому місто зайняло почесне третє місце.

Щодо відпочинку з дітьми, то лідером також виявилася Одеса. Майже 42% українських туристів впевнені, що з дітьми найкраще вирушати на відпочинок саме в Одесу. Друге і третє місце дісталося Києву і Львову: 29 і 18% голосів відповідно.

Незважаючи на те, що Одеса користується шаленою популярністю у туристів, саме це місто вважається найдорожчим для відпочинку в Україні. Таку думку висловили 35% опитаних. Київ і Львів - також у «трійці» найбільш витратних для мандрівників міст: 28 і 15% голосів відповідно.

Щодо бюджетного відпочинку, то українці думають, що недорога подорож, як не дивно, можлива в Київ (52% опитаних). Також, на думку мандрівників, недорого відпочити можна, наприклад, винайнявши квартиру у Львові подобово (20%) та Одесі (19%). Усе залежить від того, яке місце проживання вибрати, в яких кафе харчуватися і як саме відпочивати.

Що потрібно для комфортного відпочинку?

Не секрет, що для комфортного відпочинку необхідно як мінімум отримати відпустку. Статистика свідчить про те, що офіційно працевлаштовані українці не ігнорують своє право на відпустку: 55% українців беруть відпустку двічі на рік, 38% - один раз на рік, а решта громадян не планують протягом найближчого року відпочивати.

Щодо місця проживання, більшість українців, які бажають заощадити, винаймають подобові квартири. Для цих цілей якнайкраще підійде сайт подобової оренди житла Oneday.ua. Тут є найвигідніші комфортні варіанти подобових квартир в Одесі і ще більш ніж у 60 популярних містах України:

  • пропозиції у всіх містах України;
  • апартаменти під різну кількість постояльців;
  • наявність у житлі всього необхідного для комфортного проживання.

Щоб відпустка пройшла на «ура», заздалегідь заплануйте подорож, подумайте, що хотіли б подивитися в конкретному місті, а також запасіться прекрасним настроєм. Без сумнівів, тоді від вашої відпустки залишаться тільки позитивні емоції. Адже подорожувати Україною завжди цікаво, а в нашій країні є багато незвіданих куточків, які вже давно пора відкрити для себе!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram