ГоловнаПолітика

Печерський суд спростував визнання Полякова потерпілим

Раніше нардеп заявив, що його визнали потерпілим у справі про провокації підкупу НАБУ.

Печерський суд спростував визнання Полякова потерпілим

Печерський районний суд Києва не приймав рішення про визнання депутата Максима Полякова потерпілим у справі про провокації підкупу Антикорупційного бюро.

Про це повідомила прес-служба суду у Фейсбуці.

"Жодного рішення про визначення процесуального статусу в якості потерпілого стосовно Полякова М.А. Печерським районним судом Києва не приймалося", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський суд обрав Полякову запобіжний захід. Нардеп мав внести заставу в розмірі 304 тис. гривень, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет стеження. Поляков заставу вніс, але не дозволив правоохоронним органам вдягнути на себе електронний браслет. У зв'язку із цим Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про стягнення застави в розмірі 304 тис. гривень, а НАБУ пригрозило Полякову новою справою. 17 серпня суд продовжив запобіжний захід Полякову до 17 жовтня, при цьому він знову відмовився вдягати електронний браслет.

23 серпня правоохоронці вдягнули електронний засіб контролю на нардепа.

Полякова підозрюють у хабарництві - депутат вимагав гроші, на думку слідчих, в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram