ГоловнаПолітика

Перший заступник мера Ірпеня не з'явився на обрання запобіжного заходу

Прокуратура вимагає його арешту.

Перший заступник мера Ірпеня не з'явився на обрання запобіжного заходу
Дмитрий Христюк
Фото: facebook.com/dmytro.khrystyuk/

Перший заступник мера Ірпеня Дмитро Христюк 29 серпня не з'явився в суд на обрання запобіжного заходу.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Київської області.

"Христюк не з'явився на судове засідання і не повідомив суд про причини такої неявки, хоча його захисник під час судового засідання повідомив, що останній знав про дату, час і місце розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу", - заявили в прокуратурі.

Судове засідання було перенесено на 30 серпня.

Нагадаємо, що Христюку закидають розкрадання бюджетних коштів і земель на території Ірпеня на десятки мільйонів гривень.

Йому інкриміновано ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, здійснене в складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram