ГоловнаПолітика

Першому заступнику мера Ірпеня повідомили про підозру

Підозру меру міста Володимиру Карплюку наразі не пред'явлено.

Першому заступнику мера Ірпеня повідомили про підозру
Дмитрий Христюк
Фото: facebook.com/dmytro.khrystyuk/

Прокуратура Київської області в понеділок повідомила про підозру першому заступнику мера Ірпеня Дмитру Христюку.

За версією слідства, Христюк, "діючи у злочинній організації разом з мером Ірпеня Володимиром Карплюком та іншими встановленими слідством особами", здійснили розкрадання бюджетних коштів і земель на території Ірпеня на десятки мільйонів гривень.

Христюку інкриміновано ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинених в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене в складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, повідомляється на сайті прокуратури.

Христюка допитали як підозрюваного, прокуратура подала клопотання про його арешт.

За даними місцевих сайтів, мільйони з бюджету Ірпеня були виділені ТОВ "Буденергосоюз", що зареєстровано в 2016 році на Віталія Дасюка, який помер ще в 2012 році.

Підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку поки що не пред'явлено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram