ГоловнаПолітика

Геращенко допустив умовний термін для сина Шуфрича

Винуватець ДТП не був судимий і раніше не мав проблем із законом. 

Геращенко допустив умовний термін для сина Шуфрича

Суд може засудити сина нардепа Нестора Шуфрича  до умовного терміну за наїзд на чоловіка на пішохідному переході в Києві, заявив депутат Антон Геращенко в коментарі телеканалу "112 Україна".

"Кримінальний кодекс може давати за таке правопорушення від 3 до 6 років позбавлення волі, але з урахуванням того, що син Шуфрича не був судимий, раніше не мав проблем із законом, суд може призначити умовне покарання у вигляді великого штрафу плюс умовне позбавлення волі... Попередньо можна сказати, що пішохід переходив через пішохідний перехід, тому водій мав у будь-якому разі його пропускати", - заявив Геращенко.

За фактом ДТП поліція порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Також винуватця ДТП можуть позбавити водійських прав, але штраф за цією статтею не передбачено.

Нагадаємо, у суботу ввечері син народного депутата Нестора Шуфрича, 23-річний Шуфрич Нестор Несторович на автомобілі Bentley збив 31-річного чоловіка на пішохідному переході. У постраждалого - закрита черепно-мозкова травма, переломи передпліччя й гомілки.

ДТП сталася біля Синагоги Бродського в Києві. Мендель Асман, який відслужив у бойовій частині ЦАХАЛ, фактично врятував життя потерпілому -  він забіг до синагоги, узяв на охороні спеціальний ізраїльський медичний рюкзак першої допомоги і надав збитому машиною чоловікові термінову медичну допомогу, поки не приїхала "швидка". Допомогли навички, набуті за час служби в ізраїльській армії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram