ГоловнаПолітика

Порошенко подякував діаспорі за зусилля для захисту Незалежності України

Всесвітній конгрес українців відзначив 50-річчя. 

Порошенко подякував діаспорі за зусилля для захисту Незалежності України
Фото: @STsegolko

Президент Петро Порошенко вважає Світовий конгрес українців консолідованим виразником прагнень України та її вірним захисником у світі.

Про це глава держави сказав під час виступу на урочистому зібранні з нагоди 50-річчя Всесвітнього конгресу українців, повідомляє Укрінформ.

Я щиро вітаю в столиці України в ці дні всіх учасників річних загальних зборів Світового конгресу українців. Дуже вдала дата, тому що в ці дні святкування 26-ї річниці Незалежності нашої держави, Київ, як рідний дім, приймає дітей України і всього світу. У дні нашого національного свята ми згадуємо всіх, хто віддав своє серце в боротьбі за Незалежність, хто зараз робить усе можливе і неможливе для зміцнення і захисту нашої держави", - сказав Порошенко. 

 

Глава держави зазначив, що День Незалежності є особливим святом для українських організацій в усьому світі, адже саме мрія про українську державу надихала засновників Всесвітнього конгресу українців, які 50 років тому запропонували ідею єднання і консолідації зусиль усіх патріотичних сил на всіх континентах.

Президент подякував Конгресу за активне сприяння міжнародному визнанню Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу, за всі зусилля для захисту незалежності та підтримки європейських прагнень українського народу.

Як повідомлялося, до Дня Незалежності України українці Португалії провели забіг у вишиванках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram