ГоловнаПолітика

Один з підозрюваних у "справі податківців" помер

Колишнього начальника податкової інспекції в Подільському районі Києва поховали 23 серпня.

Один з підозрюваних у "справі податківців" помер
Фото: mignews.com.ua

23 серпня у Львові поховали колишнього начальника податкової інспекції в Подільському районі Києва Олексія Ярошенка, який проходив підозрюваним у "справі податківців".

"У справі податківців перша смерть. По суті, вбили фігуранта справи - Олексія Ярошенка. Його довели до серцевого нападу. Лише 41 рік. Ярошенко очолював державну податкову інспекцію у Подільському районі. Його затримали в рамках спецоперації військової прокуратури у справі Клименка", - заявив у фейсбуці адвокат, колишній заступник міністра юстиції Юрій Іващенко.

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці провели в 15 областях України операцію проти колишніх керівників регіональних підрозділів податкової. Було затримано понад 20 можновладних податківців часів президентства Віктора Януковича. Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 96 млрд гривень.

Ярошенка спочатку відпустили під особисте зобов'язання, але в червні йому посилили запобіжний захід до застави в 5 млн гривень.

Його підозрювали за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28, ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram