ГоловнаПолітика

Порошенко підвищив у званні Аллерова, Аброськіна, Демчину, Чечоткіна

Депутат від БПП Паламарчук здобув звання генерала поліції першого рангу у відставці.

Порошенко підвищив у званні Аллерова, Аброськіна, Демчину, Чечоткіна
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко 23 серпня видав ряд указів про присвоєння нових звань.

Так, Юрій Аллеров, командувач Національної гвардії, та Ігор Колесник, перший заступник начальника Генерального штабу ЗС України, стали генерал-полковниками.

В'ячеслав Аброськін, перший заступник голови Національної поліції, підвищений у званні до генерала поліції другого рангу. Павло Демчина, перший заступник голови СБУ, і Микола Чечоткін, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій, стали генерал-лейтенантами.

Військове звання генерал-лейтенанта також здобули командувач військ оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Андрій Грищенко, начальник штабу Повітряних сил В'ячеслав Шамко і голова Державної служби спецзв'язку Леонід Євдоченко. Перший заступник начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Василь Пісний порядком переатестації дістав військове звання генерал-лейтенанта. Раніше він був генерал-лейтенантом міліції.

Народний депутат, генерал-лейтенант міліції Микола Паламарчук дістав спеціальне звання генерала поліції першого рангу у відставці. Він працював у органах МВС з 1982 до 2005 року.

Посол України у Словаччині Юрій Мушка, посол у Лівії Микола Нагорний, посол у Кенії Євген Цимбалюк здобули дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посла (перший ранг державного службовця, відповідає генералу армії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram