ГоловнаПолітика

Міністри оборони України і США провели переговори в Києві

Обговорювалася ситуація на Донбасі і розширення американської допомоги.

Міністри оборони України і США 24 серпня провели переговори в Києві. Зустріч Степана Полторака і Джеймса Меттіса відбулася в оборонному відомстві України.

Фото: mil.gov.ua

Прес-служба Міноборони України повідомила, що під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та світі, розвиток спроможностей Збройних сил України, перспективи двостороннього співробітництва, а також розширення матеріально-технічної підтримки з боку США для відсічі агресії і проведення заходів військової реформи.

"Ми розуміємо, що під час бойових дій надзвичайно важко проводити реформи, але тим часом, саме ця реформа може бути ефективною. Тому що всі рішення перевіряються з урахуванням бойових дій, в яких беруть участь військові", - заявив Меттіс.

Полторак своєю чергою наголосив на важливості навчань, які проводяться за участю американських військових в Україні. "Підготовка дає позитивні результати. Значно покращилися можливості наших підрозділів під час бойових дій. І нам хотілося б розширити географію таких навчань, для чого ми готуємо відповідну інфраструктуру", - сказав він.

Фото: mil.gov.ua

Нагадаємо, що Меттіс прилетів в Україну 23 серпня. Вранці він відвідав військовий парад на Хрещатику, після чого зустрівся з президентом Петром Порошенком.

Це перший за десять років візит голови Пентагону в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram