ГоловнаПолітика

Пашинський звинуватив міністра фінансів України в роботі на РФ

Луценко звернувся до прем'єра з вимогою відправити Данилюка у відставку.

Пашинський звинуватив міністра фінансів України в роботі на РФ
Сергей Пашинский
Фото: Макс Требухов

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що міністр фінансів України Олександр Данилюк працює на Російську Федерацію.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Сьогодні Юрій Луценко сказав, що він вважає, що в діях міністра фінансів Данилюка є ознаки службової недбалості. Це він так сформулював юридично. А я вважаю, що пан Данилюк працює на Російську Федерацію. Тому що все можливе, що може заблокувати фінансування Збройних сил України, він це робить", - заявив Пашинський.

Він зазначив, що буде домагатися притягнення Данилюка до кримінальної відповідальності.

"Так не може бути, щоб у воюючій країні якийсь чиновник, навіть якщо він міністр, робив все, щоб заблокувати", - додав Пашинський.

Раніше сьогодні генпрокурор Юрій Луценко під час робочого візиту в Дніпропетровську область заявив, що підписав листа прем'єр-міністру Володимиру Гройсману з вимогою відправити у відставку главу Мінфіну Олександра Данилюка.

За словами Луценка, Данилюк недбало ставиться до виконання своїх прямих обов'язків і саме з вини Мінфіну досі не були реалізовані кошти, конфісковані у колишнього президента Віктора Януковича.

Під час зустрічі з прокурорами Дніпропетровської області Луценко висловив невдоволення роботою Данилюка, звинувативши главу Мінфіну зокрема і в непідвищенні зарплат прокурорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram