ГоловнаПолітика

В Ізюмі відкрили після капремонту міст через Сіверський Донець

На церемонію приїхали президент і голова обласної держадміністрації.

Президент Петро Порошенко в рамках візиту в Харківську область відкрив після капітального ремонту міст через Сіверський Донець, розташований в Ізюмі на дорозі М-03 "Київ - Харків - Довжанський".

Як повідомляють на сайті Харківської ОДА, міст ні разу не ремонтували за останні 17 років. Протягом 2016-2017 років тут облаштували накладну плиту, деформаційні шви і гідроізоляцію, замінили бетонну огорожу і поклали новий асфальт. Також усі металеві конструкції моста заново пофарбували. Загальна вартість робіт склала 22,8 млн грн, з яких 13 млн - кошти державного бюджету, 7 млн - надходження від митного експерименту (в його рамках половину грошей від митних надходжень понад план віддають на ремонт доріг), решта - кошти місцевих бюджетів.

"Раніше скільки тут можна було провозити тонн? 11 тонн. Сьогодні - 30 тонн. Де-факто це новий міст. Раніше навіть людина, коли йшла, дивилася під ноги, а вже вантажівку пропустити через міст було дуже небезпечно. Сьогодні 30 тонн - будь ласка, їдь", - заявив Порошенко на церемонії відкриття.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в Луганській області відновили підірваний бойовиками міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram