ГоловнаПолітика

Порошенко реорганізував управління СБУ в Донецькій і Луганській областях в єдине Головне управління

Начальником ГУ призначений Олександр Куць.

Порошенко реорганізував управління СБУ в Донецькій і Луганській областях в єдине Головне управління
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко реорганізував управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях в Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться в указі Президента №223 від 19 серпня.

Документом вносяться зміни до указу Президента про організаційну структуру служби.

Регіональним органом, згідно з указом, тепер буде Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях замість двох обласних управлінь.

Порошенко також вніс зміни до указу Президента від 21 березня 2002 року №277 "Про переліки посад військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами".

Згідно зі змінами, начальник Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях повинен носити звання генерал-лейтенанта, перший заступник - генерал-майора.

21 серпня Президент Петро Порошенко своїм указом призначив Олександра Куця начальником Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях.

"Призначити Куця Олександра Івановича начальником Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в тексті указу №227.

Раніше сьогодні президент указом №225 звільнив Куця з посади начальника ГУ СБУ в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram