ГоловнаПолітика

СБУ забракувала російські протези для бійців АТО

Неякісні комплектуючі могли загрожувати здоров'ю пацієнтів.

Правоохоронці перекрили постачання в Україну з Росії неякісних комплектуючих для протезування, зокрема бійців антитерористичної операції.

"Приватна структура з 2014 року закуповує в російського постачальника колінні суглоби, вузли і модулі для протезування. Ініційована СБ України перевірка встановила, що завезена з РФ продукція не відповідає вимогам державних стандартів якості", - повідомляють на сайті спецслужби.

Комплектуючі продавали державним структурам, які спеціалізуються на виготовленні протезів.

"За висновком експертів, використання неякісних комплектуючих могло створити загрозу здоров'ю пацієнтів, більшість з яких є учасниками антитерористичної операції", - додали в СБУ.

Правоохоронці провели обшуки складських, виробничих і офісних приміщень постачальника. Виявлено чорнові записи керівника і головного бухгалтера компанії, виписки з банківських рахунків та інші документи, що доводять свідому закупівлю і реалізацію невідповідної продукції для протезування.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram