ГоловнаПолітика

Губернатор Харківської області взяла участь у марафоні до Дня Незалежності

Маршрут марафону пройшов центром Харкова 

Губернатор Харківської області взяла участь у марафоні до Дня Незалежності
Фото: ХОГА

Голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у марафоні, присвяченому 26-й річниці Незалежності України. Разом зі спортивними харків'янами і гостями міста вона пробігла дистанцію 10 км, повідомляє сайт облдержадміністрації.

ХХХІІ Міжнародний легкоатлетичний марафон традиційно пройшов у Харкові напередодні Дня Незалежності України, Дня Державного прапора та Дня міста. У забігу взяли участь усі охочі - від дітей до людей віком 60 і старші. Єдиною обов'язковою умовою для тих, хто зважився бігти на дистанції 3 і 10 км, став дозвіл лікаря на участь у змаганнях. Позмагатися в марафоні (42 км 195 м) і півмарафоні (21 км 97 м) могли спортсмени від 18 років і старші, які мають допуск відповідного медичного закладу.

Маршрут марафону пройшов центром Харкова - стартували і фінішували спортсмени на стадіоні «Динамо», по шляху пробігаючи вулиці Динамівська, Сумська та Бєлгородське шосе.

Керівник області бере участь у змаганнях традиційно - вже третій рік поспіль.

«Я хочу побажати всім займатися спортом: вставати з диванів, відходити від комп'ютерів, виходити з клубів. Тому що це згуртовує, тому що це надає сил, надихає на нові звершення. Тому що ми - спортивна нація. Ми маємо цим пишатися і маємо до цього прагнути», - наголосила Юлія Світлична.

Вона зазначила, що керівництво області надає особливої уваги розвитку спорту в регіоні.

«Ми підтримуємо і професіоналів, і аматорів. І такі заходи, як сьогоднішній марафон, дуже важливі, оскільки підвищують інтерес людей до спорту. У харків'ян для занять спортом є великі можливості, і зараз ми працюємо над тим, щоб розширити можливості для мешканців районів області. Будуємо спортивні майданчики, будуємо фізкультурно-оздоровчі комплекси, щоб люди могли приділяти час спорту протягом усього року, а не лише влітку», - пояснила голова ХОДА.

Вона відзначила згуртовану і дружню атмосферу на марафоні.

«Мене мотивують харків'яни. У нас у всіх було бажання пробігти свою дистанцію. Ми підтримували один одного дорогою, уболівали один за одного, зустрічали з радістю на фініші. Ми робимо одну справу і, коли ми разом, досягаємо більшого результату», - сказала Юлія Світлична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram