ГоловнаПолітика

Наливайченко: Україна повинна залучити іноземних фахівців для розслідування звинувачень щодо поставок двигунів у КНДР

"Американські слідчі ФБР і інші фахівці будуть зараз уважно ставитися до виїзду українських фахівців, учених на роботу за кордон".

Наливайченко: Україна повинна залучити іноземних фахівців для розслідування звинувачень щодо поставок двигунів у КНДР

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко закликає українську владу довести непричетність України і залучити іноземних спеціалістів для розслідування звинувачень у поставках двигунів у КНДР.

Про це він заявив на ток-шоу "Бацман-Live" на телеканалі NewsOne.

"Українській владі потрібно було не втрачати час на піар-кампанії і всілякі політичні розбірки, а рішуче зробити перше - розслідування, друге - залучити міжнародних фахівців, перш за все з ООН. Там є профільні підрозділи з контролю за нерозповсюдженням, у тому числі подвійних технологій, куди входять, до речі, і двигуни. І третє: дати максимальний доступ, зокрема американським спецслужбам, ФБР наприклад, до всієї інформації, якою володіє українська контррозвідка", - зазначив політик.

Наливайченко пояснив, що двигуни, які виробляють в Україні, - військового призначення, але є і для цивільних потреб.

"Якщо у нас ніяких проблем немає, і ми з Північною Кореєю не торгували - відкрити це належить слідчій групі. Довести фактами, номерами двигунів, і не тільки військових, а й, повторююся, не військових двигунів, що їх використовують, наприклад, для так званих кліматичних ракет і інших, які не продавали. А якщо навіть і потрапили - то проводити далі слідство, шукати, хто продав через будь-яку третю країну або через будь-який офшор", - зауважив він.

На переконання Наливайченка, американські слідчі ФБР і інші фахівці будуть зараз уважно ставитися до виїзду українських фахівців, учених на роботу за кордон.

"Мова не тільки про КБ «Південне», а й про всіх фахівців, які через Китай, Казахстан їдуть на роботу в Північну Корею", - зазначив лідер руху "Справедливість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram