ГоловнаПолітика

Директор НАБУ побоюється, що його першого заступника можуть позбавити громадянства

"Я не виключаю, що може статися те саме, що і з Саакашвілі".

Директор НАБУ побоюється, що його першого заступника можуть позбавити громадянства
Гизо Углава
Фото: Главком

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник побоюється, що його першого заступника Гізо Углаву можуть позбавити громадянства.

"Якщо говорити про ефективність роботи іноземців, зокрема мого першого заступника, то він дійсно має великий досвід боротьби з корупцією. Свого часу Гізо Углава був заступником генпрокурора Грузії, яка тоді показала великий прогрес у цьому питанні. В Україні на відповідну посаду він отримав призначення відповідно до нашого законодавства і, як показав час, демонструє хороший результат. До речі, стосовно Гізо Углави також зареєстровано кримінальні провадження, і ми знаємо, що проводять перевірки, в тому числі і стосовно його громадянства. Я не виключаю, що може статися те саме, що і з Саакашвілі", - сказав він в інтерв'ю "Дню".

Нагадаємо, 24 травня стало відомо, що ГПУ почала розслідування проти Углави за підозрою в ухилянні від сплати податків і приховуванні громадянства Грузії під час прийому на роботу. Два депутати Верховної Ради заявили, що керівництво НАБУ нібито підписало контракт з Углавою, достовірно знаючи, що він не вийшов з грузинського громадянства.

Однак в НАБУ заявили, що Углава не порушував законодавства про громадянство. Згідно з Конституцією Грузії, громадянство Грузії втрачається автоматично за умови набуття громадянства іншої країни. Тому Углава втратив громадянство Грузії тоді, коли набув українське - 17 квітня 2015 року.

Углава багато років працював у системі прокуратури Грузії, в тому числі у 2009-2012 роках був заступником головного прокурора Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram