ГоловнаПолітика

Нардеп Поляков втретє відмовився надягати електронний браслет

Депутат повідомив слідству, що більше не зареєстрований в Умані.

Нардеп Поляков втретє відмовився надягати електронний браслет
Максим Поляков

Народний депутат Максим Поляков (фракція "Народний фронт") втретє відмовився надягати електронний браслет стеження, повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко.

"Напередодні він уже втретє відмовився від браслета", - сказав прокурор "Українським новинам".

За його словами, Поляков також повідомив, що більше не зареєстрований в Умані Черкаської області. Про нове місце своєї реєстрації депутат правоохоронцям не повідомив.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Полякову запобіжний захід. Нардеп повинен був внести заставу в розмірі 304 тис. гривень, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет стеження. Поляков заставу вніс, але не дозволив правоохоронним органам надіти на себе електронний браслет стеження. У зв'язку з цим Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про стягнення застави в розмірі 304 тис. гривень. Це клопотання суд розгляне 18 серпня. Полякову також загрожує справа у зв'язку з відмовою надягати електронний браслет (ст. 382 Кримінального кодексу України - умисне невиконання рішення суду).

Полякова підозрюють у хабарництві - депутат вимагав гроші, на думку слідчих, в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці. 11 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Полякова, але не дозволила його затримати і заарештувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram