ГоловнаПолітика

У Сєвєродонецьку відремонтували шляхопровід, пошкоджений під час військових дій

Вартість ремонту - 300 тис. доларів, гроші дала Японія.

У Сєвєродонецьку відремонтували шляхопровід, пошкоджений під час військових дій
Фото: facebook.com/odalug

У Сєвєродонецьку 16 серпня відбулося відкриття шляхопроводу на Об'їзній вулиці (дорога Р-66), який було пошкоджено в ході військових дій.

Він був внесений у список 12 об'єктів, включених у проект ПРООН "Економічне і соціальне відновлення Донбасу", який фінансується урядом Японії.

Як повідомляє прес-служба Луганської обладміністрації, автомобільний шляхопровід є частиною важливої транспортно-логістичної артерії, що з'єднує три найбільші міста підконтрольної частини Луганщини: Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне.

Його довго не ремонтували, а 2014 року військова техніка й обстріли призвели до руйнування асфальтобетонного покриття. Також були пошкоджені залізобетонні перила і несучі конструкції моста, на несучих залізобетонних конструкціях оголилася арматура. Рух автотранспорту шляхопроводом було обмежено через небезпеку.

У березні 2017 року ПРООН за фінансової підтримки уряду Японії почала капітальний ремонт об'єкта. Були відремонтовані і посилені опори шляхопроводу і плити покриття. Повністю замінили асфальтне покриття, в тому числі на під'їзних дорогах. На шляхопроводі також було встановлено гідроізоляцію і сучасну автономну систему освітлення, яка працює на енергії сонця і вітру. Бюджет будівельних робіт становив 300 тисяч доларів США.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року було відновлено зруйнований бойовиками міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram