ГоловнаПолітика

Проблема частих відмов українським туристам у в'їзді в Ізраїль буде вирішуватися, - Почесний консул

Кількість туристів в Ізраїль потроїлася після скасування віз.

Проблема частих відмов українським туристам у в'їзді в Ізраїль буде вирішуватися, - Почесний консул
Олег Вишняков и Арье Дери

Ізраїль та Україна вирішуватимуть проблему частих відмов у в'їзді українським туристам. Про це розповів Міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар'є Дері, відповідаючи на питання Почесного консула Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олега Вишнякова.

«Станом на сьогодні в Ізраїлі з 13 тисяч українських громадян, які залишилися в країні, половина очікує статусу біженця, інша перебуває нелегально. На сьогодні ухвалено рішення, яке дасть можливість прискорити відповідь щодо отримання статусу біженця до 2-3 днів. Це зменшить кількість незаконних трудових біженців, які перебуватимуть в Ізраїлі. Крім цього, вчора на зустрічі з прем'єр-міністром України було вирішено створити робочу групу, яка розглядатиме проблему відмов у в'їзді до країни та її рішення, для того щоб дати можливість кожному громадянину України в'їхати в Ізраїль без перешкод, а проблеми вирішувати не під час в'їзду, або перетину кордону, а до виїзду з України", - сказав Ар'є Дері.

Дері також розповів, що зі скасуванням візового режиму кількість туристів з України до Ізраїлю не просто подвоїлася, а потроїлася. «Я впевнений, що цей візит дасть поштовх для вирішення цієї серйозної проблеми, яка останнім часом стояла на шляху розвитку відносин України та Ізраїлю. Ми раді, що міністр знає про проблему і вона стоїть на порядку денному, а це значить, що українці зовсім скоро зможуть подорожувати до Ізраїлю без найменшого дискомфорту», - підсумував Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар'є Дері прибув до України з офіційним візитом учора, провів зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим. Ар'є Дері також відвідав Умань, щоб мати уявлення про стадію підготовки міста до Рош ха-Шана (єврейського Нового року), провів робочу зустріч із губернатором Черкаської області Юрієм Ткаченком і мером Умані Олександром Цебрієм.

«Цей візит підкреслює дуже високий рівень відносин між Україною та Ізраїлем, їхню теплоту. Він символізує їхню важливість і розвиток», - зазначив Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram