ГоловнаПолітика

Поліція підготувала підозру Шабуніну

Йому може загрожувати п'ять років за бійку з відеоблогером.

Поліція підготувала підозру Шабуніну
Виталий Шабунин

Національна поліція підготувала підозру голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну. Як повідомляють на сайті організації зі слів слідчого, її вручатимуть 16 серпня. Цього ж дня обиратимуть запобіжний захід для Шабуніна.

Йому інкримінують ч.2 ст.345-1 - заподіяння тілесних ушкоджень журналістові під час виконання ним законної професійної діяльності. Голові правління Центру протидії корупції може загрожувати обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

У ЦПК розцінюють справу Шабуніна як політичне замовлення проти громадського діяча й антикорупційного активіста.

Нагадаємо, що йдеться про конфлікт між Шабуніним і відеоблогером каналу "Голос народу" Всеволодом Філімоненком, який стався 8 червня біля Дніпровського військкомату.

У мережі є відео, на якому Філімоненко ставить питання, а у відповідь Шабунін б'є його. Філімоненко стверджує, що отримав від Шабуніна за питання про те, чому він не воює в АТО. Шабунін стверджує, що вдарив відеоблогера за те, що він довів до сліз колегу Шабуніна по ЦПК Олександру Устинову.

Після того, як Шабунін вийшов з військкомату, стався ще один напад: тепер уже Філімоненко облив з балончика Шабуніна, а також інших журналістів, які стояли поруч з ним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram