ГоловнаПолітика

Армія з 2014 року отримала від "Укроборонпрому" майже 16 тисяч одиниць техніки і озброєння

Більшість техніки - відремонтована або відновлена.

Армія з 2014 року отримала від "Укроборонпрому" майже 16 тисяч одиниць техніки і озброєння
Фото: Макс Левин

Державний концерн "Укроборонпром" за три роки передав українській армії майже 16 тис. одиниць військової техніки і озброєння, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Українська армія стала сильнішою майже 16 тис. одиниць військової техніки і озброєння завдяки державному концерну "Укроборонпром", - написав Порошенко на своїй сторінці в фейсбуці в суботу.

На сайті концерну уточнюється, що підприємства-учасники "Укроборонпрому" передали 15 903 одиниці озброєння і військової техніки для української армії. Так, з липня 2014 року по липень 2017 року українські війська посилили 5281 одиницею нової та модернізованої техніки, 7164 одиницями відремонтованої і відновленої, а також 3458 одиницями ЗІП (запчастини, інструменти, прилади), вузлів і агрегатів.

Серед нового і модернізованого озброєння та військової техніки більшість становить ракетно-артилерійське озброєння, а також ракети і боєприпаси - 1061 одиниця і 2613 одиниць відповідно.

Військові також отримали 1277 нових і модернізованих систем радіолокації, радіоелектронної боротьби і засобів зв'язку, 295 одиниць бронетехніки, артилерії та спеціальної техніки, а також 35 одиниць авіаційної техніки й обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram