ГоловнаПолітика

Спецпосланець Німеччини з децентралізації їде в Україну

Георг Мільбрадт був прем'єром федеральної землі Саксонія.

Спецпосланець Німеччини з децентралізації їде в Україну
​Георг Мильбрадт

Профессор Георг Мільбрадт, спеціальний посланець уряду Німеччини з питань реформ, зокрема в сфері управління та децентралізації, відвідає Україну з 14 по 19 серпня, повідомляє посольство Німеччини в Україні.

"На запрошення президента України федеральному уряду вдалося залучити прем'єр-міністра у відставці пана Мільбрадта як спеціального посланця з питань реформ в Україні, зокрема в сфері управління та децентралізації. Як консультант в Україні і інших країнах професор Мільбрадт має багаторічний досвід у цій сфері", - йдеться в повідомленні посольства.

У німецькому посольстві зазначили, що запрошення президента України адресовано всім державам-членам G7 і охоплює сім відібраних сфер реформ.

Мандат професора Мільбрадта розрахований на один рік.

Мільбрадт вивчав у Мюнстері економічну теорію, право і математику. У листопаді 1990 року був призначений міністром фінансів федеральної землі Саксонія і відповідав за реорганізацію управління фінансами, будівництвом і нерухомістю, а також формував процес трансформації від соціалістичного планового господарства до устрою на основі ринкової економіки.

З 2002-го по 2008 рік він був прем'єр-міністром Саксонії. Під час своєї роботи в саксонському уряді був також членом Бундесрату. З 1995 року - професор публічних фінансів, зараз викладає в Технічному університеті Дрездена.

Раніше віце-прем'єр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко анонсував початок роботи посланця уряду Німеччини з питань децентралізації з вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram