ГоловнаПолітика

Голові "Укравтодору" платять зарплату з надбавкою 900%

"Що нам краще: мати злодія чи мати нормального фахівця?" - прокоментував Володимир Омелян.

Голові "Укравтодору" платять зарплату з надбавкою 900%
Славомир Новак
Фото: Александр Рудоманов

Міністр інфраструктури Володимир Омелян визнав, що голові "Укравтодору" Славомиру Новаку виплачують надбавку до зарплати в розмірі 900%.

"Що нам краще: мати злодія чи мати нормального фахівця? Однозначно - нормального фахівця. І ринкова зарплата є одним із запобіжників для того, щоб люди думали про роботу, а не про якісь ліві доходи... Міністерство інфраструктури ще зі самого початку виступило з ініціативою ринкових зарплат керівникам найбільших державних підприємств України. У випадку "Укравтодору" - це державна служба. Ми не маємо можливості встановити ринкові механізми, тому ми пішли шляхом надбавок", - сказав Омелян в ефірі телеканалу "112 Україна".

При цьому міністр не назвав зарплату Новака. Восени 2016 року Омелян говорив, що вона становить 10-12 тис. грн на місяць.

Раніше журналіст "1+1" Сергій Мальнєв оприлюднив у фейсбуці копію документа, яким Мінінфраструктури погодило надбавки Новакові до зарплат за січень і лютий. Надбавка за інтенсивність праці склала 300% посадового окладу; надбавка за виконання особливо важливої роботи - ще 300% посадового окладу; премія - ще плюс 300% окладу.

Екс-міністр транспорту Польщі Славомир Новак очолив Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" в жовтні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram