ГоловнаПолітика

У басейні Інституту електрозварювання ім. Патона виявили "ферму" для майнінгу біткойнів

У неробочому приміщенні встановили 200 одиниць комп'ютерної техніки.

У басейні Інституту електрозварювання ім. Патона виявили "ферму" для майнінгу біткойнів
Фото: sfs.gov.ua

У лікувально-оздоровчому центрі Інституту електрозварювання ім. Патона, розташованому в Києві на вулиці Ракетній, 24а, виявили "ферму" для майнінгу біткойнів.

Про це пише "Дело".

У постанові Святошинського районного суду Києва зазначено, що в неробочому басейні центру було встановлено 200 одиниць комп'ютерної техніки, які майнували криптовалюту.

"Надалі отримана криптовалюта використовується як засіб платежу шляхом здійснення обмінних операцій на електронні гроші офіційних платіжних систем, шляхом підробки електронних платіжних доручень та інших банківських документів", - акцентовано в постанові суду. Переводили в готівку гроші через рахунки підприємств з ознаками фіктивності. З них зловмисники зазначені кошти перераховували на карткові рахунки.

Слідчий Нацполіції під час засідання суду зазначив, що інформація була отримана від свідка - співробітника СБУ, який отримав інформацію про це на початку липня 2017 р.

Суд дозволив Нацполіції провести огляд за адресою басейну Лікувально-відновлювального центру ІЕЗ ім. Патона з метою розшуку і вилучення речей і документів, пов'язаних з генерацією біткойнів.

Біткойни - це віртуальна цифрова валюта, якою можна розраховуватися в інтернеті. Її "монети" може виготовити будь-хто за допомогою доступного в інтернеті програмного коду. Майнують, або виготовляють, біткойни за допомогою комп'ютерних обчислень, і шанси на успіх тим вищі, що більші обчислювальні потужності комп'ютера. Тому для майнінгу створюють спеціальні "ферми" з комп'ютерної техніки.

Біткойни нічим не забезпечені, їхня цінність умовна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram