ГоловнаПолітика

Захарченко заявив, що "Малоросії" не буде

Ідея "перезаснування держави" "отримала широку підтримку".

Захарченко заявив, що "Малоросії" не буде
Фото: EPA/UPG

Ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко відхрестився від "Малоросії". В коментарі "з питання дискусії на тему перезаснування України" він заявив, що ідея створення держави - правонаступника України отримала підтримку, однак називати її Малоросією у разі створення не будуть.

"Сама ідея перезаснування держави, зануреної в глибоку економічну і політичну кризу, і такої, що не робить спроб проведення кардинальних реформ щодо федералізації країни і пошуку шляхів виходу з колапсу, отримала широку підтримку. Вже зараз можна сказати, що назви Малоросія не буде, оскільки вона викликає у багатьох невдоволення", - заявив Захарченко.

Він зазначив, що надійшло "багато цікавих, різноманітних пропозицій і коментарів, що свідчить про те, що ця дискусія була розпочата не даремно".

Ватажок "ДНР" попередив Київ про можливий розпад України у разі, якщо влада продовжить вести "вбивчу політику".

Раніше Захарченко забрав назад свої слова про створення "Малоросії". Ватажок "ДНР" заявив, що не створював нової "держави", а лише запропонував дискусію.

Нагадаємо, 18 липня Захарченко заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють нову державу замість України. Столицею "Малоросії" був оголошений Донецьк, а Київ - "історико-культурним центром без статусу столичного міста". Пізніше "ЛНР" спростувала свою участь у створенні "держави Малоросія".

Навесні 2014 року "ДНР" і "ЛНР" заявляли про об'єднання в "Новоросію", однак незабаром передумали інтегруватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram