ГоловнаПолітика

Під час обшуку конвертаційного центру в Києві вилучили 34 млн гривень

Фінансові операції проводили з Донецька.

Під час обшуку конвертаційного центру в Києві вилучили 34 млн гривень
Архив
Фото: www.volynpost.com

У Києві податкова міліція спільно з Генпрокуратурою ліквідувала конвертаційний центр з обігом понад 120 мільйонів гривень. Під час обшуків вилучено понад 34,1 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби.

Під час розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК, було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з мінімізації податкових зобов'язань і переведення безготівкових коштів у готівку та сприяння в здійсненні операцій з імпорту товарів на територію України за заниженою митною вартістю.

Відзначають, що для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники створили і придбали корпоративні права низки транзитних і фіктивних підприємств.

Податковий кредит формувався за рахунок придбання фіктивного ліміту на реєстрацію податкових накладних у компаній-імпортерів, які фактично реалізують продукцію, що імпортується за готівку.

Надалі зловмисники здійснювали підміну номенклатури товарів для формування податкового кредиту за ПДВ для підприємств-вигодонабувачів.

Як з'ясувалося під час перевірки, здійснення фінансових операцій з використанням зазначених транзитних компаній проводили з окупованого Донецька.

Відзначають, що в результаті проведених 13 обшуків було вилучено понад 34,1 мільйона гривень готівкою в національній та іноземній валюті і 113 печаток підприємств - нерезидентів і підприємств-імпортерів. Також накладено арешт на 18 поточних банківських рахунків, на яких заблоковано 5,8 мільйона гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram