ГоловнаПолітика

Поліграфкомбінату "Україна" дозволили залишити собі 60% прибутку

Кошти мають бути спрямовані на модернізацію виробництва паспортів.

Поліграфкомбінату "Україна" дозволили залишити собі 60% прибутку

Кабінет Міністрів на засіданні в середу прийняв рішення зменшити розмір відрахувань частини чистого прибутку держпідприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" до державного бюджету. Раніше частка відрахувань становила 75%, тепер - 40%.

Про це повідомляють на сайті Мінекономрозвитку, яке було ініціатором такого рішення.

"Попит на біометричні закордонні паспорти зріс, коли люди переконалися, що безвіз дійсно працює. Ми знаємо про проблему потужностей, яку зараз має поліграфкомбінат. Відповідно до фінплану, на розвиток у 2017 році були закладені 43,4 млн гривень. Це недостатньо, щоб вчасно модернізувати виробництво. Тому ми пропонуємо дозволити поліграфкомбінату "Україна" здійснити додаткові інвестиції в свої потужності вже зараз. Це 68,5 млн грн до кінця цього року і близько 123 млн грн у 2018-му. Так поліграфкомбінат зможе пристосувати виробництво до попиту на свою продукцію, і загалом це має стимулювати розвиток підприємства", - сказав перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Поліграфічний комбінат "Україна" виробляє паспорти України для виїзду за кордон і ID-паспорти громадян України. Попит на них значно зріс після того, як почав діяти безвізовий режим з Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram