ГоловнаПолітика

Саакашвілі поїхав з Польщі в Литву

Політик подякував Литві за позицію з приводу його громадянства.

Саакашвілі поїхав з Польщі в Литву
Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, позбавлений українського громадянства, продовжує безперешкодно пересуватися світом. У вівторок він опинився в Литві.

"Завжди приємно перебувати в братній Литві, особливо серед друзів-засновників литовської незалежності: Вітаутаса Ландсбергіса, міністрів, членів уряду і кандидатів у президенти. Я подякував литовцям за підтримку України і Грузії, а також дуже вдячний за позицію з приводу мого громадянства", - написав Саакашвілі у фейсбуці.

Євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічус запропонував надати Саакашвілі литовське громадянство. Але місцевим ЗМІ політик сказав, що не має наміру відмовлятися від українського паспорта.

"Я повинен повернути українське громадянство, воно було відібрано нелегально. Багато українців обурені і відчули б себе покинутими, якби я за них не боровся", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Колишній губернатор у той момент перебував у США. 4 серпня він прилетів у Польщу за українським паспортом.

Грузинського паспорта Саакашвілі позбавили наприкінці 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram