ГоловнаПолітика

Київського нотаріуса судитимуть за перереєстрацію квартир на 62 млн гривень

У грудні 2015 року юрист допоміг шахраям заволодіти нерухомістю в центрі столиці.

Київського нотаріуса судитимуть за перереєстрацію квартир на 62 млн гривень
Фото: runews.su

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт на приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, який незаконно перереєстрував право власності на квартири в центрі Києва на вул. Богдана Хмельницького загальною вартістю понад 62 млн гривень.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

"У грудні 2015 року приватний нотаріус з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб, зловживаючи своїми повноваженнями нотаріуса, не маючи необхідних і достатніх для вчинення нотаріальної дії документів, здійснив реєстраційні дії, в результаті яких право власності на об'єкти нерухомого майна протиправно перейшло від однієї юридичної особи до іншої", - сказано в повідомленні.

Крім того, використовуючи свій багаторічний досвід роботи в юридичній сфері, нотаріус надавав поради шахраям і приховував засоби вчинення злочину.

Правопорушнику інкримінують ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (пособництво в шахрайстві), ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України. Нотаріусу загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram