ГоловнаПолітика

За мною ніхто з політиків не стоїть, - Гречківський

Член ВРП не виключає, що в ГПУ можуть бути різні інтереси у зв'язку з конкурсом у Верховний Суд.

За мною ніхто з політиків не стоїть, - Гречківський
Фото: Макс Требухов

Павло Гречківський не виключає, що кримінальне провадження, в якому він виступає одним із підозрюваних, пов'язане з його діяльністю у Вищій раді правосуддя. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Інцидент зі Шкляром відбувся 21 вересня. 30 вересня набули чинності зміни до Конституції України, які передбачають серйозне реформування судової системи. Вища рада юстиції стала Вищою радою правосуддя. І до її складу вже не входять генпрокурор і міністр юстиції.

З іншого боку, подивімося, які інститути формують Вищу раду правосуддя. Є представники від президента, парламенту, прокуратури, суддів. Усі вони фактично представляють різні гілки влади. Виняток у складі ВРП становлять лише вчені й адвокати", - зазначив Гречківський.

"Мене обрали членом тоді ще Вищої ради юстиції з'їздом адвокатів. І тільки вирок суду, що набув чинності, або рішення з'їзду адвокатів можуть стати причиною дострокового припинення моїх повноважень у Вищій раді правосуддя. З боку адвокатів я не бачу сьогодні жодних зауважень до моєї роботи", - додав він.

"Треба враховувати і те, що сьогодні відбувається конкурс у Верховний Суд, тому в ГПУ можуть бути різні інтереси", - сказав член ВРП.

За його словами, багато політиків, адвокатів пропонували йому "вирішити питання". "Знали б ви, скільки навколо (мене - ред.) крутилося різних людей, які пропонували мені "вирішити моє питання"... Але я відмовився. Хочу, щоб моє «питання» вирішувала суд", - заявив Гречківський і уточнив, що серед цих людей були в тому числі депутати фракції БПП.

"За будь-якою гучною кримінальною справою, де фігурує політик, стоїть ціла фракція; міністр - фракція (або кілька фракцій). За мною ніхто не стоїть з політиків", - зазначив він.

Нагадаємо, 21 вересня Генпрокуратура повідомила, що Гречківський намагався отримати як хабар $500 тис. за прийняття судом рішення, вигідного суб'єктові господарювання.

Пізніше адвокат Гречківського Ігор Черезов заявив, що його підзахисного повідомлено про підозру в замаху на шахрайство, а не в одержанні неправомірної вигоди.

22 вересня Печерський районний суд Києва відпустив Гречківського під заставу в розмірі 3,85 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram