ГоловнаПолітика

Україна висловила протест проти зображення львівського цвинтаря на польських паспортах

"Україна розглядає такі наміри як недружній крок".

Україна висловила протест проти зображення львівського цвинтаря на польських паспортах
Фото: dzieje.pl

Міністерство закордонних справ України 7 серпня вручило польському послу Яну Пєклу ноту протесту проти розміщення на сторінках нового паспорта Польщі зображення Меморіалу орлят на Личаківському цвинтарі Львова.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

"Україна розглядає такі наміри як недружній крок, який негативно впливає на розвиток стратегічного українсько-польського партнерства. Оцінка історичних подій - справа істориків. Україна виступає проти політизації окремих історичних фактів, які шкодили б розвитку взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною і Республікою Польща", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, у 2018 році до сторіччя незалежності Польща збирається випустити паспорти в новому дизайні. На сторінках документа розмістять зображення, важливі для Польщі в контексті історії. Одне з можливих зображень - це Меморіал орлят у Львові.

Львівські орлята воювали проти армії Західно-Української Народної Республіки в 1918-1919 роках, і сьогодні їх захоронення у Львові - це важливий елемент польського націоналістичного дискурсу і символ "польського Львова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram