ГоловнаПолітика

Суд арештував усе майно Насірова

"Усе майно арештовано, включно з нерухомістю".

Суд арештував усе майно Насірова
Фото: Сергей Нужненко

Суд арештував усе наявне в державному реєстрі та декларації нерухоме майно голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, відстороненого від посади.

Про це Українським Новинам повідомило джерело в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"Усе майно арештовано, включаючи нерухомість", - сказав він. При цьому прокурор не уточнив дату прийняття цього судового рішення.

Раніше адвокат Олександр Лисак повідомив, що арештовано все майно клієнта, проте через деякий час уточнив, що арештували лише те майно, яке було вилучено під час обшуків.

Також, за словами адвоката, Насіров уже не вивчає можливість отримання дозволу виїхати на лікування в США через суд.

Лисак повідомив, що суд двічі відмовив у цьому його клієнтові і він прийняв рішення про проходження лікування в Україні.

Нагадаємо, що Насірова підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем (ст. 364 КК України), а також у службовому підробленні (ст.366 КК), скоєному під час прийняття рішень про розстрочення податкових зобов'язань і боргу, а також під час інформування Міністерство фінансів про відсутність розстрочок, що виходять за межі одного бюджетного року (які надавали саме ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Фірма ХАС», ТОВ «Карпатнадраінвест»).

З 3 березня його відсторонено від посади голови ДФС.

Період з 7 по 16 березня Насіров провів за ґратами, поки його дружина не внесла заставу в розмірі 100 млн гривень. 27 квітня суд продовжив запобіжний захід для Насірова на два місяці. Він повинен і далі носити електронний браслет і не виїжджати за межі міста.

26 червня Солом'янський райсуд Києва продовжив запобіжний захід для голови ДФС до 25 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram