ГоловнаПолітика

У мерії Києва розповіли, як платити за паркування з 10 серпня

Комунальних паркувальників більше не буде.

У мерії Києва розповіли, як платити за паркування з 10 серпня
Фото: kievcity.gov.ua

З 10 серпня у Києві припиняють роботу паркувальники.

Як повідомляється на сайті Київміськадміністрації, замість цього водіям запропонують чотири альтернативних способи оплати - місячною карткою і паркувальним талоном, через паркомат, через СМС або через мобільний додаток.

Паркувальні талони можна придбати в КП "Київтранспарксервіс" або кіосках "Союздруку". Його потрібно буде залишати лицьовою стороною на панелі приладів під лобовим склом.

Паркомат буде приймати готівкові банкноти і видавати чек, який потрібно буде також залишати на панелі приладів.

СМС-парковка вимагає відкриття електронного паркувального рахунку за допомогою скретч-картки "Мобільне паркування". Коли водій приїде на парковку, він повинен відправити СМС на номер 516 із зазначенням номера зони паркування (А1, А2 чи А3) і номер автомобіля. Для завершення паркування потрібно відправити нове СМС з буквою "С" або зателефонувати на номер 516. У відповідь прийде повідомлення або голосове підтвердження, що паркування припинено, та інформація, скільки грошей витрачено.

Мобільний додаток можна завантажити на App Store або на Google Play.

"Ми намагаємося зробити оплату за паркування максимально зручною і комфортною для водіїв і орієнтуємося на європейські стандарти в цій сфері. Кожен водій може на свій розсуд вибрати саме той варіант, який йому підходить найбільше. Разом з тим хочу нагадати, що паркування без оплати і в недозволенних місцях заборонене. Контроль за паркуванням здійснюють інспектори КП "Центр організації і безпеки дорожнього руху", але ми сподіваємося на відповідальність мешканців Києва", - заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram