ГоловнаПолітика

Україна розпочала кримінальне провадження стосовно музикантів Scooter

Прокуратура АР Крим збирається допитати їх.

Україна розпочала кримінальне провадження стосовно музикантів Scooter

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала провадження за статтею 332-1 Кримінального кодексу щодо музикантів німецької групи Scooter.

У відомстві повідомили "Цензору", що інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань після того, як із заявою про злочин в прокуратуру звернувся один з народних депутатів України. Санкція статті 332-1 - порушення правил в'їзду на тимчасово окуповану територію - передбачає до 8 років в'язниці.

"Такі протиправні дії представників іноземних держав і всесвітньо відомих осіб, які можуть прямо або опосередковано впливати на думку своїх шанувальників, перешкоджають зусиллям України щодо відновлення її територіальної цілісності, що завдає шкоди національним інтересам нашої суверенної і незалежної держави", - заявили в прокуратурі.

У прокуратурі Криму повідомили, що хочуть допитати музикантів, для цього направлять запити в компетентні органи Федеративної Республіки Німеччина.

Нагадаємо, що Scooter прилетів в аеропорт "Сімферополь" для виступу на місцевому фестивалі ZB Fest. Соліст Scooter Ейч Пі Бакстер раніше запевнив, що музиканти їдуть в Крим "не для того, щоб займатися політикою, а тому що там у них багато шанувальників".

Півострів Крим - це українська територія, окупована Росією. Резолюція ООН від 27 березня 2014 року підтверджує територіальну цілісність України і закликає утримуватися від будь-яких дій або контактів, які прямо або мимоволі визнають зміну статусу Криму. Український закон дозволяє іноземцям в'їзд на тимчасово окуповані території тільки за наявності спеціального дозволу і тільки через материкову частину України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram