ГоловнаПолітика

NBC News: Пентагон запропонував Білому дому відправити Україні джавеліни

"Це правильний крок, і я бачу слід міністра оборони Меттіса за всім цим"

NBC News: Пентагон запропонував Білому дому відправити Україні джавеліни
Фото: wikimedia.org

Міністерство оборони США направило в Білий дім пропозицію про надання нового пакету допомоги на суму 50 млн доларів, який передбачає відправку протитанкових комплексів Javelin.

Про це пише NBC News з посиланням на трьох американських чиновників. І хоча усі вони відзначають, що остаточне рішення досі не ухвалене, але підкреслюється, що Пентагон виступає на його підтримку.

"Це правильний крок, і я бачу слід міністра оборони Меттіса за всім цим", - заявив у коментарі виданню відставний адмірал, колишній командувач військ НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс. На його думку, це стане стримувальним елементом проти використання російським агресором наступальних озброєнь.

Також невідомо, чи буде поставлятися озброєння через посередників і чи зможуть американські військові навчити керувати джавелінами солдатів Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні Тһе Wall Street Journal повідомив, що Пентагон розробив план надання зброї Україні і чекає схвалення Трампа. Україна давно намагалася отримати ПТРК "Джавелін", щоб ефективно боротися з броньованими машинами російського виробництва.

За планами, протитанкові ракети будуть надані українським військам на відстані від лінії конфлікту для того, щоб обмежити ризики ескалації та знизити можливі ризики того, що надання зброї може спонукати Київ до нападу, повідомив The Wall Street Journal.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram