ГоловнаПолітика

Суд арештував будинки, квартири і винний льох Добкіна

Депутатові інкриміновано статтю, яка передбачає конфіскацію

Суд арештував будинки, квартири і винний льох Добкіна
Михаил Добкин
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва заарештував два автомобіля, два будинки, земельну ділянку і винний льох народного депутата Михайла Добкіна (Опозиційний блок).

Ухвала суду від 19 липня є в Єдиному реєстрі судових рішень.

Генпрокуратура добивалася арешту майна Добкіна, оскільки інкримінована йому стаття Кримінального кодексу передбачає конфіскацію.

Суд в повному обсязі задовольнив клопотання і наклав арешт на два житлових будинки (площею 1136,9 кв. М і 127,6 кв. М), а також на винний льох на 195,4 кв. м; на два автомобіля Toyota Land Cruiser 2007 і 2013 років випуску; і на земельну ділянку площею 0,0083 га.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність. 14 липня йому офіційно оголосили підозру.

За версією слідства, в результаті протиправних дій Добкіна, скоєних ним за попередньою змовою з групою інших осіб, з власності територіальної громади Харкова незаконно вилучили земельні ділянки загальною площею понад 77 га, що завдало їй збитків на майже 227 млн грн. Дії Добкіна кваліфіковано за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (в редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 КК України - обман з метою реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

15 липня Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень. Цю суму за нього внесли нардеп Вадим Новинський (ОБ) і колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram